hjælper gluten og mælkefri kost

Mini guide til at komme igang med kostomlægning


. Giv dig selv en periode til at rescheache og finde oplysninger om gluten og mælkefri kost, og start med at udelukke en fødevare adgangen.

. Rema1000, Føtex, Super Brugsen, Kvickly og lign. butikker har et lille udvalg af gluten og mælkefrie produkter.

. Virker det for uoverskueligt kan man bestille varerne på nettet.Der har været meget debat omkring hvorvidt gluten og mælkefri kost, kan hjælpe sensitive, særligt mennesker med autisme spektrum forstyrrelser til  et bedre liv. Den bedste dommer til at afgøre om gluten og mælkefri kost gør en forskel er dig, og hvad din krop fortæller dig.

Undersøgelser har vist at gluten og mælkefri kostomlægning kan hjælpe mennesker der danner neuropeptider, fordi de fejlnedbryder proteinerne gluten og kasein (kasein kommer fra mælk) i tarmen.  Disse bliver omdannet til stoffer der minder om gift og fiser ud i blodbanen, og op i hjernen, og efterligner de signal stoffer hjernen selv danner. Kort fortalt så får hjernen en overdosis signal stoffer.

Nogle er meget sløve og apatiske andre hyper aktive, og andre mistrives generelt.

En gluten og mælkefri kost kan give hjernen i sådan en grad at hyperaktivitet bliver dæmpet og ens følelser bliver vækket mere til live. Det kan føles som at vågne op fra døsig tilstand, til en verden hvor man bedre kan holde ud at være til. Man får mere plads til at mærke sig selv, får mere overskud.

Rigtig mange taber sig af og gå på gluten og mælkefri kostomlægning, selvom det ikke er nogen egentlig slankekur. Det er en udfordring at lægge sin kost om tilgengæld  kan man få det rigtig godt af og leve uden gluten og mælkefrit. Vil man have helt klar besked på om man danner neuropeptider kan man bestille  et test kit på wwww.nordicclinic.dk. Prøven foregår ved at man laver en urin prøve som man fryser, ned og sender til klinikken som sender prøven videre til et labaratorie, som analyserer prøven.

Ønsker man ikke at få taget en prøve så kan man sagtens kaste sig ud i kostomlægning. Det er meget enkelt får du det bedre efter et stykke tid så virker kostomlægingen, man er ikkke i tvivl hvis man oplever en forskel. Det er en rigtig god i ide og lave udelukkelse af en fødevarer ad gangen da man kan få abstinser, hvis man man både holder op med at spise gluten og mælk på en gang. Det er også en rigtig god ide at rydde op i sin økonomi, og skære alle unødvendige ting fra, da gluten og mælkefri kost er dyrere end almindelig kost.

Får man medicin mod psykiske lidelser skal man ikke fortvivle med blot fortsætte med at tage sin medicin som, man plejer man skal bare huske at samarbejde med sin læge eller psykiater, da der kan blive behov for at ændre i medicinen, som følge af kostomlægningen. Kostomlægningen ændrer i bedste fald på din hjernekemi, og det kan betyde du måske KAN blive medicinfri ELLER skal have noget andet medicin. Du må ALDRIG stoppe med din medicin uden at have snakket med din læge først.


Her kommmer en list over nogle gode bøger der handler om gluten og mælkefri kost:


Rask af mad  af Marianne Jæger og Carmen Villefrance


Kernesund Familie Sådan af Ninka  Bernadette Mauritson


Kernesund Mad af Ninka Bernadette Mauritson


Køkkenrevolution på høje hæle af Oscar Umahro Cadogan